Aberdeen Angus

Rasa originara din Scotia. De-a lungul anilor, Angus Aberdeen, nu numai ca a devenit foarte populara în Marea Britanie, dar și în Statele Unite, Canada și Australia, pentru a deveni una dintre rasele de carne cele mai frecvente, dacă nu cea mai importanta.

Aberdeen Angus vacile nu au nici o problemă cu frigul. Rasa de origine scoțiană există în întreaga lume și este cea mai mare rasa din punct de vedere al populației. Angus Aberdeen este rasa de carne de vită dominantă în Statele Unite ale Americii, Canada, Australia, Noua Zeelandă și Argentina.

Specificații

Înălțimea variază 110 – 130 cm. Există două culori, negru și roșu. Negrul este culoarea cea mai comună. Culoarea alb de pe uger este permisa.

Animalele prospera bine pe o dieta frugala și sunt animale care pasc natural. Vitele Aberdeen Angus pot sta afara pe tot parcursul anului. Vacile sunt fertile de  la vârsta de 2 ani, pentru prima dată. Angus este un animal rezistent, care poate ajunge la o vârstă inaintata.

Rata de crestere: Datele arată că creșterea medie pe zi pentru vițeii cu vârsta de 0-8 luni este aproximativ 1150 de grame.
Randamentul la sacrificare: variază intre 60 – 62.5%.