Assaf

Numele rasei: Assaf
Alte nume :Nici unul
Rasă :Scopul este în principal lapte, dar, de asemenea, apreciat pentru producția de carne de calitate
Note speciale :Animalele foarte rezistente și sănătoase, bine adaptate la climatul lor local, se descurcă bine și în alte țări, majoritatea crescătorilor de oi israelieni au adaptat aceste animale pentru producerea laptelui, bine adaptate la sistemul de management semi-extins până la vast, are producători de lapte buni, produce aproximativ 450 kg de lapte pe an
Dimensiunea rasei :medie
Clima: Toleranță ; Aproape toate climatele
Culoare :În principal alb
Raritate : comună
Țara / locul de origine :Israel

 

Oaia Assaf este o rasă de ovine domestice originare din Israel. Acesta a fost dezvoltat prin încrucișarea oilor Awassi și Friesian de Est.

Este un animal  crescut atât pentru producția de carne, cât și pentru producția de lapte. Dar este folosit în principal pentru producția de lapte. Odată cu disponibilitatea în zona sa natală, rasa sa răspândit și în alte țări mediteraneene.

Oile Assaf sunt crescute și conduse în cadrul unui sistem intensiv de producție în Israel (care implică înțărcarea mieilor la naștere, hranirea lor artificială și mulsul oilor după naștere). Cercetătorii Organizației Israeliene de Cercetare Agricolă au demarat proiectul de dezvoltare în 1955 pentru a îmbunătăți fecunditatea rasei oilor Awassi. Iar oaia Assaf este o combinație de sânge 3/8 Friesian și 5/8 Awassi.

Oile Assaf sunt animale de dimensiuni medii. Acestea sunt în principal de culoare albă, cu fața albă.

Oile au aproximativ 3 fatari în 2 ani în condiții climatice din Israel. Producția medie anuală de lapte a oilor este de aproximativ 450 kg.