Blonde d’Aquitaine

Rasa Blonde d’Aquitaine provine din regiunea Aquitaine din sud-vestul Franței, care cuprinde zona văii Garonne și Pirinei.

Blonde d’Aquitaine este  astăzi este una dintre cele mai bune și mai populare rase de carne de vită din Franța, datorită muschilor fara grasime, ratei de creștere ridicate și ușurintei la fatare . Numarul lor in Franta este in crestrere cu   5% pe an. Blonde d’Aquitaine este  cea de-a treia cea mai numeroasa rasa din Franta (cu peste 480.000 vaci) la  interval mic de  rasele Limousin si Charolais. Un program amplu de testare a descendenților a asigurat o îmbunătățire continuă a rasei, ceea ce se reflectă în popularitatea sa.

Blonde d’Aquitaine are culori de la aproape alb la aproape roșu. Cu toate acestea, culoarea grâului auriu, adesea cu inele mai ușoare în jurul ochilor și botului, pe partea interioară a picioarelor, sub burtă este tipica. Culoarea blondă nu este dominantă la metisi .

Capul Blonde d’Aquitaine este lung de la zona coarnelor la bot. Fruntea și botul sunt largi, cu fața triunghiulară. Coarnele sunt de culoare deschisă și groase la bază, întunecate la vârf.

Fătările sunt ușoare – Sunt fertile, ușor de imperechiat și produc viței cu ritm de crestere rapid .Testele au arătat până la 98% fătări neasistate de la vacile Blonde d’Aquitaine. Există mulți crescători care folosesc tauri Blonde d’Aquitaine pe vaci  metis , care constată că au mult mai puține probleme cu fătările decât cu orice rasă încercată anterior.

Temperamentul Blonde d’Aquitaine este docil  și sunt  ușor de manevrat.

Toleranta la caldura – Blonde d’Aquitaine ar putea fi cea mai adaptabilă rasă. Ele cresc  în toate climatele din SUA, precum și în Canada și zona tropicelor.