Berichon du Cher

Berrichon este o oaie mare cu feța alba, cu o musculatura bine dezvoltata, care provine din regiunea Cher din Franța.

A fost utilizată, in mod special in programe de reproducere  artificiala pentru a creste utilizarea comerciala , deoarece  produceau miei  , ușor de crescut , cu o crestere rapida in greutate , care se potriveau cu  potrivi cu specificațiile și cerințele pieței.

Caracteristicile rasei 

Crescătorii de Berrichon s-au concentrat asupra oilor de reproducție care pot fi ușor de imperecheat, miei  sunt activi la naștere, ridicandu-se rapid in picioare , și alăptați. Berrichon are, de asemenea, o piele ferma, iar lâna are un standard foarte ridicat, care în trecut a fost exportată pentru a fi folosită în produsele din lână de înaltă clasă din Japonia.

Berbecii Berrichon

Berbecii sunt foarte activi și capabili să deservească un număr mare de oi atât în ​​sisteme intensive, cât și în cele extinse.

Oile Berrichon

Oile Berrichon pot miel în mod natural pe tot parcursul anului și, de asemenea, au capacitatea de a miel de trei ori în doi ani sub sisteme intensive. Această abilitate de a ieși din sezon de miel a dus la introducerea Berrichon la alte rase pentru a produce femele transversale în stare să mănânce mai devreme în sezon pentru a valorifica comerțul cu miel de primăvară la prețuri mai ridicate. Bercile de oaie sunt mame foarte protejate cu instincte materne puternice.